Despre noi

Telefon:   0746049181    sau   0749519215                               Mail: office@masterscann.com 

DESPRE NOI

GEOMASTER DRILLING este o societate cu capital privat 100%.

Dotată cu utilaje performante pentru foraje în rocă și cu o echipă experimentată cu peste 12 ani vechime în domeniul forajelor de apă și energie.

Calitatea lucrărilor noastre ne recomandă !

Ne deplasăm în toată țara, însă cu precădere în lanțul Carpatic, cu prioritate județele Alba, Cluj, Brasov, Covasna, Bacău, Neamț, Hunedoara,Caraș-Severin Gorj, Valcea, Harghita , Bistrita-Nasăud , Maramureș, Bihor,Tulcea, Constanța. Acolo unde alții spun ”nu se mai poate”, noi reușim să penetrăm cu utilajele speciale pentru rocă.

Executăm foraje atât la case particulare cât și la Primării, pentru alimentarea cu apă a satelor și nu numai.

Pentru a beneficia și tu de o apă pură, alege sursa de atâncime.

 

Doar de la adâncime mai poți obține o apă curată, fără impurități și chimicale.

Noi îți putem facilita extragerea ei, doar să te decizi.

Cât de important e să bem o apă curată ?

Ce apă bem și de unde o extragem ?

 

În condițiile crescânde a factorului antropogen asupra stării igienice a surselor de apă, o mare actualitate capătă problema stabilirii rolului calității apei în formarea și modificarea sănătății populației.

 

Asupra stării sănătății populației acționează nu atât poluanții mediului ambiant, cât și un șir de factori și condiții biologice, sociale, climato-geografice.

 

Între problemele de mediu cu influență asupra morbidității populației prin boli cronice netransmisibile se înscrie calitatea chimică a apei potabile.

 

Sub acest aspect se știe că apa are o compoziție chimică foarte variată, conținând un mare numar de elemente chimice dizolvate.

 

Dacă la compoziția chimică normală adăugăm și substanțe chimice pătrunse în apă, ca urmare a poluării, obținem o multitudine de situații în care apa poate influența organismul uman.

 

Influența substanțelor minerale asupra stării de sănătate este complexă. Ea nu se rezumă numai la efectul direct al mineralelor, rolul fiziologic al cărora este diferit și multilateral, ci interferează cu activitatea vitaminelor, enzimelor și hormonilor, pe care o modelează.

 

De asemenea substanțele anorganice au o mare importanță în menținerea echilibrului acido-bazic, în menținerea reacției active a sângelui și țesuturilor la un nivel relativ constant, cât și în hematopoieză și imunitate.


Substanțele minerale din apă

 

Pe drept cuvânt substanțele minerale din apă au fost denumite bioelemente sau vitamine minerale.

 

Majoritatea acestor elemente provin mai ales din hrana zilnică, cantități mai mici din aerul atmosferic, exceptând cazurile regiunilor intens poluate, iar pentru unele din ele, apa constituie o sursă semnificativă.

 

Ținând seama de capacitatea ei de dizolvare, apa poate extrage și reține din sol, roci, materiale de construcție, alimente și chiar din vesela și ustensilele utilizate la pregătirea hranei, diferite microelemente, cât și un șir de metale: Cd, Co, Cu, Ni, Cr, Mn , etc., cu acțiune toxică, în funcție de calitatea ei de a fi dură sau moale.


Duritatea Apei

 

Se știe, că duritatea apei se datorează în cea mai mare parte prezenței sărurilor de Ca și de Mg, cât și ionilor hidrogeno-carbonați neîntâlniți în apele moi.

 

Dacă apa este lipsită sau carentată în săruri de Calciu și Magneziu, mortalitatea prin boli cardiovasculare este mult mai crescută. S-a stabilit astfel o corelație inversă între duritatea apei și mortalitatea cardiovasculară: cu cât duritatea apei potabile este mai redusă, cu atât mai mult, omul este supus pericolului îmbolnăvirii.

 

În funcția inimii, Calciu are un rol deosebit, scăderea concentrației lui (CMA = 30-100 mg /10)*, ducând la aritmii, dereglări în procesele de coagulare a sângelui, agravarea rahitismului.

 

De asemenea, Mg (magneziu) are un rol important în automatismul cardiac, în cazurile deficitului de Mg (CMA = 10-40 mg /1) crește riscul de morbiditate a noi-nascuților și a crizelor hipertonice.


Depășirea Concentrațiilor Optime de Substanțe în Apă

 

Depășirea anumitor cantități, considerate ca optime, generează afecțiuni la fel de periculoase ca și cele obținute prin carența acestora. Spre exemplu: lipsa unor concentrații adecvate de Fier (CMA = 0,3mg/l) generează anemie, după cum depunerile în exces ale acestuia în anumite țesuturi sau organe generează afecțiuni hepatice, diabet zaharat și sporește probabilitatea apariției atacului de cord.

 

Excesul de săruri sau duritatea apei cu concentrații mai mari de 15 mmoli / l (CMA = 7 mmoli / 1) contribuie la apariția colelitiazelor, renolitiazelor, osteoartrozelor, cât și concentrații mai mari de F (fluor) de peste 5 mmoli /1 (CMA = 0,75-1,5 mmoli / 1) duce la osteofluoroză.


Osteofluoroza este o afecţiune a sistemului osos şi poate apărea la concentraţii mai mari de 5mg/l de fluor în apa potabilă producînd o creştere a densităţii oaselor ca rezultat oasele sunt mai fragile decât cele normale, se dublează numărul fracturilor, atât pentru bărbaţi cat si pentru femeile in vârsta, apar dureri în articulaţii, se îngreunează mişcările. În cazuri severe, coloana vertebrală este complet rigidă.

Studii recente arată că excesul de fluor provoacă cancer osos şi ingerarea lui creşte riscul îmbolnăvirii de toate tipurile de cancer cu 5%.

Pentru ca o apă să fie considerată ca având valori optime de fluor, trebuie să conţină concentraţii maxime de până la 1,2 mg F/dmapă (STAS 1342/1991).

 

În cazul cantității mari de Calciu în organism, se micșorează permeabilitatea celulară și ca rezultat apare hipotonia, iar în cazul cantității sporite de Magneziu, este influențat negativ sistemul nervos.

 

În funcție de spectrul conținutului de săruri în apa utilizată de către om un timp îndelungat, poate condiționa unele stări premorbide a organismului și asociindu-se cu particularități genetice și biologice a individului, contribuie la declanșarea patologiilor chimice de natură hidrică.

 

În marea majoritate, afecțiunile pot fi evitate prin distribuirea unei ape de bună calitate populației din mediul urban și rural. Consumul de apă salubră (apa lipsită de impurități, proprie sănătății, obținută prin metode tehnologice moderne), fiind considerat ca unul dintre indicatorii de bază a civilizației.

AVEM ÎN DORARE URMĂTOARELE UTILAJE

 Utilaje de forat:

 

 1 uitlaj marca HARDAB, model 5000 H - 2011

 1 uitlaj marca HARDAB, model 5000 H - 2008

 

 Adâncimea de lucru:

 Foraj de 140mm - maxim 250 metri

 Foraj de 168mm - maxim 200 metri

 Compresor:

 

 Atlas Copco, model XRVS 396 - 2004

 Presiune:  25Bar

 Debit aer: 20m3/min.

 Compresor:

 

  Atlas Copco, model XRVS 396 - 2006

  Presiune:  25Bar

  Debit aer: 20m3/min.