Foraje de apă
Telefon: 0746049181 sau 0749519215 Mail: office@masterscann.com
Energia geotermală înmagazinată în rocă, este o sursă de energie inepuizabilă, cu care poți încălzi locuința, cu ajutorul unei pompe de căldură.
VÂNZARE PACHET FORAJ
Societatea noastră vă poate oferi și pachetul complet necesar dotării forajelor de apă, cât și instalarea și punerea în funcțiune.
Dumnezeu este cel ce a lăsat apa ca sursă de viață, dar noi îi ajutăm pe oameni să o aducă la suprafață din adâncul pământului.
ÎNSTALAȚIE ÎN CĂMIN
Pentru exploatarea unui foraj de apă, după ce acesta a fost realizat, urmează o altă etapă de instalare a sistemului de pompare a apei.
PREZENTARE DETALIATĂ A FORAJELOR DE APĂ ȘI ENERGIE
DESPRE FORAJELE DE ENERGIE
Un puț de energie cu colector din tuburi din polietilenă, are o durată de viață mai mare de 100 de ani. Prin urmare, devine o investiție importantă pentru economia proprietății pentru o perioadă foarte lungă de timp. Puțul de energie poate fi comparat cu o sursă de petrol inepuizabilă, din care se pompează energia ecologică pe întreaga durată a existenței casei. Câteva generații de pompe de căldură vor putea utiliza aceeași sursă de energie. Prin urmare, este extrem de important ca instalația să fie realizată în mod profesionist și în conformitate cu reglementările aplicabile. Puțul trebuie să fie suficient de adânc pentru a satisface cerințele energetice ale locuinței și nu trebuie să contamineze apa potabilă stocată în rocă, de exemplu prin scurgerea apei de suprafață care penetrează roca de bază. Apa din prima pânză freatică nu trebuie să se amestece cu apa din a doua pânză freatică.
Totodată, când faceți un puț de energie, luați în considerare și eventualele planuri viitoare de extindere și alte modificări pe care dvs. sau un alt proprietar al casei le-ați puteți face. Deci, ar trebui să alegeți locația cea mai practică și mai sigură din punctul de vedere al mediului.
CERINȚE:
Un puț bun de energie trebuie să îndeplinească următoarele cerințe de bază:
1) Să fie amplasat astfel încât posibilele instalații din sol să nu fie afectate.
2) Capacul puțului de foraj trebuie proiectat astfel încât să împiedice compresia colectoarelor în cazul formării gheții și să nu se scurgă apa de suprafață în puț.
3) Etanșarea tubulaturii de protecție, este necesară, pentru a proteja apa subterană de posibile contaminări, care se găsesc pe suprafața solului și în apele de suprafață.
4) Adâncimea puțului trebuie să fie adaptată cerinței energetice. Puțul trebuie să poată furniza cantitatea de energie necesară pentru instalarea pompei de căldură. Adâncimea colectorului trebuie dimensionată corespunzător.
Un puț de energie în rocă, utilizează roca de bază ca sursă de căldură.
Pentru executarea unui puț de calitate, există două etape de lucru:
Etapa 1 - este forarea prin straturile de argilă și/sau balastru, când se introduce simultan tubulatura din oțel prin stratulrile moi de argilă și nisip/balastru, până la roca fixă. Tubulatura de protecție trebuie introdusă cel puțin 2 metri în stâncă, pentru a se asigura că toate crăpăturile de suprafață din stâncă sunt închise.
Etapa 2 - se schimbă freza de argilă cu o freză de rocă și se continuă forajul până la adâncimea stabilită, ulterior se introduce colectorul de energie, pe lângă care se va turna bentonită sau chiar beton. Turnarea va fi efectuată pentru a face contact bun cu roca, cât și pentru a împiedica pătrunderea apei de suprafață în pânza freatică din rocă. Dacă forajul se umple cu apă, nu e necesară umplerea cu bentonită. În cazul în care stratul solului este subțire, este deosebit de important ca tubulatura de protecție să fie introdusă mai adânc în stâncă, deoarece riscul de poluare crește în general, dacă adâncimea solului este mai redusă.
FORAJ DE ENERGIE
Schită de princiu